Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Medewerkers

G. van Iersel

G. van Iersel
Huisarts

Ik ben huisarts sinds maart 2012. Sinds april 2013 ben ik huisarts en praktijkhouder in De Wijk.
Ik ben een echte generalist ik heb geen specifiek aandachtsgebied.
In de eerste plaats is mijn ambitie om goede huisartsenzorg te leveren en bij te dragen aan een goed en prettig werkend team binnen onze praktijk. Op termijn zou ik graag willen bijdragen aan de organisatie van goede moderne eerstelijns zorg in De Wijk.

M.L. van Iersel-Jonker

M.L. van Iersel-Jonker
Huisarts

In 2007 ben ik afgestudeerd als arts in Groningen. Na een jaar op de spoedeisende hulp in Winschoten te hebben gewerkt zijn mijn man en ik weer terug naar mijn geboorteplaats (Meppel) verhuisd en ben ik gaan werken in een verpleeghuis in Hoogeveen. De zorg voor ouderen sprak me erg aan en eind 2008 ben ik de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde gestart. Na de afronding van deze opleiding in 2012 heb ik nog een jaar in Reggersoord en de Schiphorst gewerkt. Al snel bleek dat, naast de ouderenzorg, de zorg voor mensen van alle leeftijden me aansprak en ben ik in 2013 gestart met de opleiding tot huisarts welke ik in 2015 heb afgerond.

Samen met mijn echtgenoot zal ik erna streven om goede huisartsenzorg te leveren; onder andere door betrokken te zijn. Naast de zorg voor patiënten van alle leeftijden zal de ouderenzorg mijn aandachtsgebied blijven.

B.H.M. van Bremen

B.H.M. van Bremen
Huisarts

Sinds 1986 ben ik arts en heb daarna, na 3 jaar voorbereiding 3 jaar in Zambia gewoond en gewerkt. In 1994 heb ik mijn huisartsenopleing afgerond en werk sinds 1996 in De Wijk. Naast patiëntenzorg in de praktijk verzorg ik, samen met 2 assistenten reisadvisering en ben ik verantwoordelijk voor het gelekoortscentrum. In maart 2015 ben ik begonnen met de opleiding voor kaderarts voor astma en COPD. Doel is de kwaliteit van het behandelen van deze ziekten nog beter te maken,  zowel in de praktijk als in de provincie. Ik werk 1 dag per week voor de zorggroep Drenthe. Met dokter Santing werk ik samen om de continuïteit van de patiëntenzorg te garanderen.

L. Santing

L. Santing
Huisarts

Ik ben waarnemend huisarts in de praktijk van huisarts van Bremen. Ik werk 3 dagen in de week.

Anneke Vedder

Anneke Vedder
Apotheekassistente

Mijn naam is Anneke Vedder en ik werk inmiddels al 25 jaar met heel veel plezier in deze huisartsenpraktijk. Begonnen met 1 collega en inmiddels  deel uitmakend van een heel gezellig team. Het leukst aan mijn werk vind ik het contact met de patienten en de afwisseling, geen dag is hetzelfde.

Irene Lier

Irene Lier
Apotheekassistente

Ik ben Irene Lier – de Boer en werk met heel veel plezier al jaren in deze huisartsenpraktijk. Het contact met de patiënten, de afwisseling in mijn werk en de goede sfeer in onze praktijk, is voor mij belangrijk om met elkaar een ‘’goede’’ praktijk uit te stralen.

 

Melanie Klomp

Melanie Klomp
Apotheekassistente

Mijn naam is Melanie Klomp en woon in Ruinen. Sinds 2015 ben ik werkzaam als apothekersassistente. Ik ben blij dat ik dit enthousiaste team in De Wijk mag komen versterken, omdat mijn passie ligt bij het werken in een huisartsenpraktijk.  Het contact met de patiënten maakt dit werk zo leuk en afwisselend.

Geke Koops

Geke Koops
Apotheekassistente

Mijn naam is Geke Koops. Na jaren als activiteitenbegeleider in o.a. Reggersoord te hebben gewerkt, heb ik een opleiding tot apothersassistente gevolgd. Direct na mijn stage bij Huisartsenpraktijk Havelte kreeg ik de kans om hier in De Wijk als apothekersassistente te beginnen. Ik werk graag mee aan een prettige sfeer en een goede verstandhouding tussen ons als medewerkers en u als klant of patient. Daarbij staat een professionele dienstverlening voor mij centraal.

Suzanne Liezen

Suzanne Liezen
(Apotheek)assistente

Ik ben Suzanne Stelling, woonachtig in Koekange. Na het afronden van mijn opleiding in 2007 ben ik in deze praktijk begonnen als doktersassistente. In 2009 heb ik mijn diploma voor de opleiding tot apothekersassistente behaald en sindsdien oefen ik beide functies uit.  Naast de vaste taken ben ik verantwoordelijk voor het aanvragen van de medicatierollen en het pro-actief herhalen van medicatie. Fijn, dankbaar en afwisselend werk wat ik nog jaren hoop te blijven doen.

Sandra Jans

Sandra Jans
(Apotheek)assistente

Ik ben Sandra Jans, woonachtig in Ruinerwold. Sinds 2013 ben ik werkzaam in de praktijk. Dit was ook het jaar dat ik mijn diploma voor doktersassistente  behaalde. Voordat ik de opleiding doktersassistente ging doen heb ik de opleiding apothekersassistente afgerond.  In de praktijk oefen ik nu ook  beide functies uit. Dit is erg leuk en afwisselend. Wat ik zo leuk vind aan dit werk is het patiëntencontact, het plannen en de afwisseling. Geen dag is hetzelfde. Het is een prettige praktijk om in te werken met een leuk team om me heen en korte lijnen qua overleg.

Roeleke van 't Ende

Roeleke van 't Ende
Assistente

Ik ben sinds 2007 werkzaam in deze praktijk. Ik heb de opleiding tot doktersassistente gedaan op het Alfa college in Hoogeveen. Inmiddels werk ik hier al een aantal jaar met veel plezier. De taken die ik hier doe zijn o.a: Telefoon/balie, administratie en behandelkamer. Ook verzorg ik de verhuizingen en inschrijvingen van de patienten. Ik streef erna om patienten zo goed mogelijk te helpen en naar tevredenheid te behandelen.

Moniek Leungen

Moniek Leungen
Assistente

Mijn naam is Moniek Leungen, woon in Hoogeveen en heb de opleiding tot doktersassistente in 2006 afgerond op het Alfa Collega. Vrij vlot nadat ik mijn diploma in mijn bezit had kon ik in De Wijk starten met vakantiewerk en van beide kanten bevalt dit goed waardoor ik er nog steeds met veel plezier werk! Mijn werkdagen zijn de maandag, donderdag en vrijdag, de overige dagen ben ik mama van 2 gezellige meiden! Mijn taken als doktersassistente zijn heel divers/wisselend en hierdoor elke dag weer leuk. Naast de taken als doktersassistente houdt ik me binnen deze praktijk ook bezig met reizigersadvisering.

Soraya Runhart

Soraya Runhart
Assistente

Mijn naam is Soraya en ik woon in Zuidwolde.
Ik ben in 2016 afgestudeerd als doktersassistente aan het Alfa-College in Hoogeveen. Ik heb 2 jaar geleden hier stage gelopen en dat vond ik erg leerzaam en erg leuk.
Afgelopen jaar ben ik hier begonnen als inval assistente voor de zomer, maar ik mag inmiddels vast werken op de woensdag en de Vrijdag. Ik vind het fijn dat ik nu ook deel mag uitmaken van het leuke team. Ik vind het werken als doktersassistente erg leuk en afwisselend. Ik hoop hier nog veel ervaring ik te doen. 
Irma Snoek

Irma Snoek
Assistente

Mijn naam is Irma Snoek en woonachtig in het prachtige Oud Avereest.
Sinds 2006 ben ik werkzaam als doktersassistente en heb ik gewerkt in
grote groepspraktijken in Emmen en Zwolle.
Nu mag ik mijn kennis, enthousiasme en ervaring delen in De Wijk.
De afwisseling tussen administratief werk en 'de zorg' maakt dat dit
voor mij het juiste beroep is.
Ik werk als invalkracht, wat voor mij een prima combinatie is met ons
jonge gezin en eigen bedrijf thuis.

Janet de Boer

Janet de Boer
Praktijkondersteuner

Sinds 2001 werk ik met veel plezier in de praktijk. Ik ben doktersassistente, maar al snel leerde ik er andere werkzaamheden bij zoals het werk in de apotheek en de financiële administratie. In 2014 ben ik begonnen met de opleiding tot praktijkondersteuner Somatiek, het begeleiden van patiënten met suikerziekte, astma/COPD, stoppen met roken en ouderenzorg. In juni 2015 heb ik deze opleiding afgerond. Sindsdien werk ik 1 dag als praktijkondersteuner in de praktijk in Koekange.  Vanaf februari 2017 werk ik ook als praktijkondersteuner in De Wijk en ben ik met mijn werkzaamheden als assistente gestopt.  Het begeleiden van patiënten met een chronische ziekte en het contact met de patiënten spreekt me erg aan. Wat me in dit werk interesseert is dat iedereen op zijn of haar eigen manier met zijn aandoening omgaat en door informatie en educatie gezondheidswinst kan behalen.  Ik ben al heel wat jaren getrouwd met Wietse, samen hebben wij 2 jongens. In mijn vrije tijd ben ik actief in het schoolbestuur en vrijwilliger bij de judovereniging, waar onze zoon bij zit. Zelf ben ik ook sportief, ik loop een paar keer week hard. 

Jeanet Scheper-Alkema

Jeanet Scheper-Alkema
Praktijkondersteuner

Mijn naam is Jeanet Scheper - Alkema. Sinds eind jaren ’80 ben ik werkzaam in de huisartsenpraktijken van De Wijk en Koekange. De eerste jaren als dokters- en apothekersassistente in Koekange. Sedert januari 2004 als praktijkondersteuner Somatiek, voor zowel De Wijk als Koekange. Dit doe ik met veel plezier. Mijn motto: ‘ Voorkomen is beter dan genezen’,  sluit goed aan bij mijn huidige functie. Wanneer het iemand lukt zijn/haar risico ’ s op gezondheidsproblemen te verkleinen zonder medicatie, maar door (bijvoorbeeld) verandering in leefstijl, is mijn missie geslaagd. Vooral als iemand zich daar ook veel beter bij voelt en niet veel hinder ondervindt van het chronisch ziek zijn.

In mijn vrije tijd kun je me tegenkomen op het korfbalveld, bij de EHBO vereniging en doe ik vrijwilligerswerk voor Het Rode Kruis. Al heel wat jaren getrouwd met Harry en samen met mijn gezin woon ik in Koekange. We hebben drie kinderen, de oudste is inmiddels al uitwonend en studerend in Groningen.

Mijn passie ligt echt in de huisartsenpraktijk. Samen met mijn collega ’s,  werk ik graag aan kwaliteitsverbetering van zorg en preventie in de eerste lijn. Ook op provinciaal niveau. Vandaar dat ik me gemiddeld 1 dag per week inzet voor de  HZD (Huisartsen Zorggroep Drenthe). Zo neem ik deel aan verschillende kwaliteitsteams op gebied van Diabetes en astma / COPD. Landelijk help ik o.a. mee in het organiseren van scholingen voor huisartsen en praktijkondersteuners. Verder doen we waar nodig mee aan onderzoeken en projecten.

Gera Laarman-Timmerman

Gera Laarman-Timmerman
Praktijkondersteuner

Mijn naam is Gera Laarman, ik woon samen met mijn man in Vollenhove.

Ik werk al  jaren in de zorg.  Na jaren als ziekenverzorgende gewerkt te hebben in een verpleeghuis, heb ik de opleiding tot A-verpleegkundige in ziekenhuis Bethesda gevolgd en daar ook gewerkt.

Na een managementopleiding ben ik terug gegaan naar het verpleeghuis als unitbegeleider.

Tussendoor heb ik veel ervaring opgedaan op de Eerste Hulp in ziekenhuis de Weezenlanden in Zwolle en via het uitzendbureau in verschillende  woonzorgcentra.

Toen er een functie in het woonzorgcentrum in Vollenhove vrij kwam als teamleider zorg, heb ik daar op gesolliciteerd en vervolgens een aantal jaren als teamleider gewerkt. Een huisarts stelde mij voor na te denken om de opleiding tot praktijkondersteuning te gaan doen. Na de informatieavond wist ik het zeker,de individuele begeleiding van patiënten met een chronische aandoening  daar wil ik een bijdrage aan leveren. Na het afronden van deze opleiding ben ik vanaf mei 2015 werkzaam in de huisartsenpraktijken De Wijk en Koekange.  

Wat me in dit werk boeit is dat iedereen zijn aandoening op zijn eigen manier beleeft en door informatie en educatie gezondheidswinst kan behalen.

Naast de chronische aandoeningen, spreekt de ouderenzorg me aan, om samen met de  oudere patiënt te kijken naar wat de mogelijkheden zijn, om de zelfredzaamheid te vergroten en te behouden.

Naast mijn werk doe ik vrijwilligerswerk. Bij de kerk, in de buurt en bij het Rode Kruis. Bij deze laatste ligt mijn hart vooral bij de bijzondere vakanties. Hierin begeleid en verzorg ik vakantiegangers, met een beperking,  tijdens hun vakantie.

Waar ik voor sta in de huisartsenpraktijk is om samen met u kijken hoe u uw chronische aandoening kunt inpassen in uw dagelijks leven.Christel Mos-Westert

Christel Mos-Westert
Financiele administratie

Ik ben Christel Mos-Westert, sinds november 2015 met veel plezier werkzaam binnen de huisartsenpraktijken van De Wijk en Koekange. Ik verzorg onder andere de facturatie en boekhouding; een echte uitdaging gezien de steeds weer veranderende voorwaarden, contracten en tarieven van de verschillende contractpartijen. Heeft u vragen over een nota of andere –niet medische- zaken? Ik sta u graag te woord.

Trudy Buurmeijer-Ottens

Trudy Buurmeijer-Ottens
Diëtiste

Ik ben Trudy Buurmeijer – Ottens. Sinds 2002 ben ik met veel plezier werkzaam als diëtist, eerst bij de thuiszorg en sinds 2009 in mijn eigen praktijk.

In 2003 ben ik begonnen met spreekuren binnen de huisartsenpraktijk in De Wijk.

Doordat geen mens hetzelfde is en ieder z’n eigen verhaal en hulpvraag heeft is ook geen dag hetzelfde. Dat maakt het vak van diëtist zo ontzettend leuk.

Wat prettig is aan het werken in de huisartsenpraktijk is dat de lijnen kort zijn, een overleg is zo gepleegd. Daar komt bij dat het voor de patiënt laagdrempelig voelt om bij mij te komen, omdat ik gewoon bij de huisarts in de praktijk aanwezig ben.

Verder is het een prettige praktijk met een goede sfeer en fijne samenwerking.

Iedere woensdagmiddag ben ik in de praktijk aanwezig, afspraken kunnen gemaakt worden bij de assistenten van de praktijk.

 

H. Bakema

H. Bakema
POH - GGZ

A. Brinkman

A. Brinkman
Interieurverzorgster

Ik ben Astrid Brinkman vanaf 1-10-2010 werkzaam als interieur verzorgster .
Ik ben getrouwd met Henry en hebben 2 zoons Tim en Erik.
We wonen in Koekange waar we met plezier wonen. 
 
M. Veld

M. Veld
Medicatie- bezorger

Mijn naam is Marinus Veld. In 2009 werd ik benaderd door Bert van Bremen.  De Huisartsen van de Wijk en Koekange waren van plan om medicatie bij de mensen thuis te bezorgen. Hij vroeg mij of ik er iets voor voelde om dit doen. In 2006 was ik met de VUT gegaan en had mij toen al voorgenomen niet achter de geraniums te gaan zitten en leuke dingen te gaan doen. Dus deze vraag was voor mij niet zo moeilijk en heb ja gezegd. Wij gingen dit met 2 personen doen, één op de dinsdagmiddag en één op vrijdagmiddag. Mijn collega was toen Wout Oldejans, en nu, hoe kun je het bedenken, Geert Veld. 

Op 7 april 2006 was het dan zover, de eerste dag. Als ik het mij nog goed herinner, waren het 3 bezorgingen. Het moest natuurlijk voor de mensen nog even wennen. Op dit moment zijn er middagen bij met 30 à 40 bezorgadressen.

Ik doe dit werk nog steeds met plezier. Op de auto staat: Uw apotheekhoudende huisarts, Nu nogdichterbij. Dit gaat nog een stukje verder, ik kom bij de mensen in huis. De meeste mensen waar ik kom, zijn, met alle respect, al op leeftijd en veel zijn er alleen. Zij willen graag even een praatje maken

of een verhaal kwijt b.v. iets wat in de familie gebeurd is. Je moet dan wel even de tijd nemen om hier naar te luisteren. Het kan zijn, dat je dan ’s middags wat later klaar bent. Het zij zo.

Het zijn leuke teams zowel in de Wijk, als in Koekange en ik ben blij, dat ik daar ook een onderdeel van mag zijn. Ik hoop, dat ik dit werk nog een aantal jaren kan doen.

 

 

 

G. Veld

G. Veld
Medicatie - bezorger

Mijn naam is Geert Veld. U kunt mij tegen komen tijdens de bezorging van de medicijnen. Voornamelijk werk ik op de vrijdagmiddag. Ik ben getrouwd en heb twee dochters.