Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Praktijkfolder

Praktijkfolder Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk De Wijk


Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk De Wijk

Burg. d.l.S. Brietweg 15
7957 AJ De Wijk
Telefoon: 0522-441816
Spoed: 0522-442014
Fax: 0522-443477
Receptenlijn: 0522-440450

Praktijk van Iersel: 0522 441816

Praktijk van Bremen: 0522 441261

www.huisartsdewijk.nl

E-mail: info@huisartsdewijk.nl


WELKOM

Van harte welkom op de website van de APOTHEEKHOUDENDE HUISARTSENPRAKTIJK DE WIJK.

U vindt hier alle informatie over onze praktijk: wie we zijn en wat we doen, de openingstijden van de praktijk, informatie over de waarneming in avond en weekend etc. Zo kunt u zeven dagen per week, 24 uur per dag bij de huisartsenpraktijk terecht voor meer informatie.

Blader eens rustig door de pagina's heen, we zijn benieuwd naar uw reactie. Voor vragen kunt u ons mailen of bellen.

Voor informatie over medische klachten of aandoeningen kunt u zoeken via het vergrootglas rechtsboven op onze site.

 

Incontinentiespreekuur

Heeft u wel eens last van ongewenst urineverlies?

 Een groot aantal mensen kan de urine niet goed ophouden bij inspanning, zoals hoesten, niezen, lachen, springen of tillen. Anderen moeten plotseling plassen en kunnen dat niet ophouden. Mannen kunnen last hebben van "voor- of nadruppelen". De een heeft het zo nu en dan, de ander heeft er voortdurend last van. Bij vrouwen komt het vaker voor dan bij mannen. Mannen hebben er vooral op latere leeftijd last van. Bij vrouwen kan het ook op jonge leeftijd voorkomen.

Wij kunnen ons voorstellen dat dit niet iets is, waar u makkelijk over praat. En zeker niet in de praktijk aan de balie.

Daarom bieden wij u vanaf heden de mogelijkheid een afspraak te maken bij de assistente om dit probleem te bespreken. Dit kan op dinsdagmiddag (in overleg eventueel een andere middag). We gaan in op het probleem, kijken of er wat moet gebeuren en bekijken samen met u de verschillende incontinentiematerialen. Zonodig maken wij voor u een afspraak op het spreekuur van de huisarts.

Ook als u incontinentiemateriaal gebruikt wat u niet goed bevalt of u heeft andere vragen, mag u altijd een afspraak maken.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Suzanne Stelling of Janet de Boer, assistentes

Huisartsenpraktijk de Wijk. Telefoonnummer: 0522- 441816/ 441261

 

Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker

Ook in het kader van een oproep voor het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker kunt u een afspraak met de assistente maken. Wilt u dan aangeven dat het om een uitstrijkje gaat? De assistente weet dan dat u niet voor het doktersspreekuur komt en kan u op een rustig moment van de dag inplannen. Uiteraard is het ook mogelijk door uw huisarts een uitstrijkje te laten maken.

Heeft u een oproep gekregen en kunt u niet aan het bevolkingsonderzoek deelnemen (bijvoorbeeld door zwangerschap of het geven van borstvoeding), wilt u dit dan aan de assistente doorgeven?

Praktijkondersteuner voor de GGZ

Hellen Bakema is sinds 2018 werkzaam als POH-GGZ voor zowel jeugd als voor volwassenen. Hij werkt voor Indigo, onderdeel van GGZ Meppel. Hellenis hier iedere dinsdag aanwezig. U kunt bij haar terecht op verwijzing van de huisarts.

Diëtiste

Eenmaal per week heeft Trudy Buurmeijer spreekuur in onze praktijk. U kunt een afspraak met haar maken via de assistentes.

Waarom gaat iemand naar de diëtist? Meestal gebeurt dit op advies van een arts of specialist. U kunt dan denken aan diverse diagnoses, bijvoorbeeld over- en ondergewicht, maag- en darmklachten, verhoogd cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, diabetes mellitus, voedselallergie en- intolerantie, nierziekten of hartfalen. De diëtiste probeert altijd een individueel advies te geven en houdt rekening met uw persoonlijke wensen en mogelijkheden.

Ook kunt u een afspraak maken via Trudy zelf:

Voor het wijzigen of afzeggen van uw afspraak vragen wij u deze maximaal 24uur vantevoren per mail of telefoon contact op te nemen. Anders kunnen de consultkosten in rekening worden gebracht.

                                                                                    

 

Rijbewijskeuring

  

De Nederlandse wetgeving vereist, indien u in het bezit bent van een rijbewijs en de leeftijdsgrens van 75 jaar heeft bereikt of deze binnenkort bereikt, dat u zich medisch laat keuren om in aanmerking te komen voor een verlenging van uw rijbewijs. Hierbij is het goed om te weten dat:

  • de medische keuring helaas niet wordt vergoed door uw zorgverzekeraar;
  • uw eigen huisarts de keuring niet mag verrichten.

De keuring
De rijbewijskeuring is een kleine keuring van ongeveer 15 minuten, waarin de huisarts uw specifieke lichamelijke en geestelijke condities beoordeelt:

  • het functioneren van uw armen, benen en wervelkolom
  • uw bloeddruk, hart en longen
  • uw urine
  • uw gezichtsscherpte

Een afspraak voor een rijbewijskeuring kunt u maken bij de assistente. De kosten van deze keuring bedragen 40 euro, u wordt verzocht dit contant te betalen bij de assistente na afloop van de keuring.  Er is een pin aanwezig.

Praktijkinformatie

Medewerkers

Openingstijden praktijk

Routebeschrijving

Afspraken maken/spreekuur

Telefonisch terugbelspreekuur

Avond-,nacht- en weekenddienst

Huisbezoek

DEKRA-certificering

Inschrijfformulier

Uitschrijfformulier

 

Openingstijden praktijk

De praktijk is geopend van maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur. 

Tussen 10:15-10:30 uur en 14:45-15:00 uur zijn wij in overleg, voor spoed zijn wij altijd te bereiken. 

Er is altijd een arts aanwezig.

 

De normale werkdagen van de huisartsen zijn als volgt.

G. van Iersel:      maandag ochtend, dinsdag, donderdag

M. van Iersel:      maandag middag, woensdag, vrijdag

B. van Bremen:   maandag, donderdag en vrijdag

L. Santing:          dinsdag, woensdag en donderdag 

 

 

In geval van vakantie of nascholing van een van de artsen zal de andere huisarts in de Wijk waarnemen samen met de praktijk in Koekange.

 

 

Afspraken maken/spreekuur

Elke werkdag wordt er zowel 's morgens als 's middags spreekuur gehouden, uitsluitend volgens afspraak. U kunt tussen 08.00 en 17.00 uur telefonisch een afspraak maken bij de assistente op een van de volgende telefoonnummers:

G. van Iersel en M van Iersel: 0522-441816

B. van Bremen en L.Santing : 0522-441261

In geval van spoed kunt u tussen 08:00 en 17:00 uur bellen op telefoonnummer: 0522-442014 of het praktijknummer gevolgd door toets 1.

Buiten deze tijden belt u met de huisartsenpost in Meppel. Telefoonnummer: 0900-1120112

Voor het spreekuur reserveren we 10 minuten. Mocht u meer tijd nodig hebben dan kunt u dat aangeven, er wordt dan 20 minuten gereserveerd.

Wij streven ernaar om in geval van verwijzing uw verwijsbrief direct mee te geven, te faxen naar de betreffende specialist of in voorkomende gevallen naar uw huisadres te sturen. Het blijft uiteraard altijd mogelijk de brief zelf op te komen halen.

Telefonisch terugbelspreekuur

In het kader van de patiëntvriendelijkheid en de bereikbaarheid is het telefonisch spreekuur

vervangen door een terugbelspreekuur.

Indien u dezelfde dag terug gebeld wilt worden, kunt u dit voor 11.30uur aanvragen bij de assistentes.

U wordt dan op de afgesproken tijd terug gebeld.

Avond-,nacht- en weekenddienst

De huisartsengroepen Ruinen, Ruinerwold, Koekange,De Wijk, Staphorst, Rouveen, Meppel, Steenwijk en Tuk verzorgen samen de avond- en weekenddiensten.

Door toename van werk en werkdruk binnen de huisartsenzorg zijn wij genoodzaakt u erop te attenderen dat de avond- en weekenddiensten er alleen zijn voor spoedgevallen. Wij maken u op het volgende attent:

* De avonddienst is van 17.00 uur - 8.00 uur

* De weekenddienst is van vrijdagmiddag 17.00 uur tot maandagochtend 08.00 uur.

* Dit zelfde geldt ook tijdens feestdagen.

* Visites en consulten tijdens de diensten kunt u aanvragen op nummer 0900 1120112. Dit is het  nummer van de Centrale Huisartsen Dienst 

* Wij onderzoeken en behandelen u bij spoedconsulten in de huisartsenpost in Meppel op een afgesproken tijdstip.

* Huisbezoeken alleen in uiterste noodzaak en in overleg.

* Geen herhaalrecepten tijdens een avond- en weekenddienst, tenzij het een spoedrecept betreft.

 www.spoedapotheeknoorderboog.nl.

* Geef bij huisbezoek duidelijk uw naam, adres, telefoonnummer en een routebeschrijving zodat ook waarnemers u goed en op tijd kunnen bereiken.

* Huisnummers moeten goed te zien zijn vanaf de weg.

* Om de huisartsenzorg ook tijdens de avond- en weekenddiensten te kunnen blijven garanderen, rekenen wij op uw medewerking!

 

Afspraken
Houdt bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand.

Adres huisartsenpost
De huisartsenpost Meppel is gevestigd bij het Diaconessenhuis in Meppel. De post is te bereiken door de ANWB-borden Ziekenhuis te volgen. Op het terrein van het Diaconessenhuis volgt u de borden Huisartsenpost

Huisbezoek

Kunt u niet naar de praktijk komen, dan is het mogelijk telefonisch een huisbezoek aan te vragen. De visites worden bij voorkeur aan het eind van de morgen of in de middag afgelegd.

Uiteraard ontvangen wij u bij voorkeur in de praktijk. Daar zijn immers alle faciliteiten aanwezig om u optimaal te onderzoeken. Tevens blijven wij dan bereikbaar voor spoedgevallen.

DEKRA-certificering

Onze praktijk is gecertificeerd voor zowel het apotheek- als het huisartsengedeelte. Het garandeert u dat wij volgens vaste protocollen werken. Voor u verandert er niets, wij blijven u de optimale zorg bieden die we altijd nastreven. U kunt het zien als een bevestiging voor de manier van werken.

- Dekra certificaat huisartsen: Het leveren van huisartsengeneeskundige zorg aan patiënten

- Dekra certificaat apotheek:Het borgen van zorgvuldigheid, vakbekwaamheid en patiëntvriendelijkheid in het proces van farmaceutische patiëntenzorg in de apotheekhoudende huisartsenpraktijk.

Apotheek

Openingstijden apotheek

Herhaalrecepten

Herhaalrecepten

Pro-actieve herhaalservice

Bezorgservice

Eigen bijdrage

Medicatierol

Medicijnen in het verkeer

 

Openingstijden apotheek

Openingstijden apotheek

Onze apotheek is op werkdagen op de volgende tijden geopend:

08.00 - 10.15 uur 10.30 - 12.00 uur
14.00 - 17.00 uur.

Wilt u zich s.v.p. aan deze openingstijden houden? Onze assistentes krijgen dan de gelegenheid ook hun andere werkzaamheden uit te voeren.

Werkwijze bestellen medicatie / herhaalrecepten

Er zijn vier mogelijkheden voor het bestellen van herhaalmedicijnen:

Methode 1
U kunt ook per email bestellen: apotheek@huisartsdewijk.nl
Methode 2
U kunt 24 uur per dag uw bestellingen inspreken op de receptlijn tel.nr: 0522- 440450.
Methode 3
De lege doosjes kunt u in de  bak naast de praktijkdeur inleveren.

Methode 4

Via het kopje herhaalrecepten op deze site.

De (herhaal) medicatie die voor 10.00 uur is besteld staat de volgende morgen vanaf 10.30 uur voor u klaar! De op vrijdag bestelde herhaalmedicatie staat maandag morgen vanaf 10.30 uur voor u klaar. Herhaalmedicatie welke na 10.00 uur besteld wordt staat 2 werkdagen later vanaf 10.30 uur voor u klaar.

Besteld op

Voor 10.00 uur

Na 10.00 uur

Maandag

Dinsdag vanaf 10.30 uur

Woensdag vanaf 10.30 uur

Dinsdag

Woensdag vanaf 10.30 uur

Donderdag vanaf 10.30 uur

Woensdag

Donderdag vanaf 10.30 uur

Vrijdag vanaf 10.30 uur

Donderdag

Vrijdag vanaf 10.30 uur

Maandag vanaf 10.30 uur

Vrijdag

Maandag vanaf 10.30 uur

Dinsdag vanaf 10.30 uur

Zaterdag

Dinsdag vanaf 10.30 uur

Dinsdag vanaf 10.30 uur

Zondag

Dinsdag vanaf 10.30 uur

Dinsdag vanaf 10.30 uur

Tijdens spreekuur en/of door specialisten voorgeschreven medicatie kunt u, indien voorradig, direct meenemen.                                  

Bezorgservice

Bezorgservice apotheek op elke dinsdag- en vrijdagmiddag:

De apotheek heeft als service een bezorgdienst.

U kunt aan onze  apotheekmedewerkers vragen om geneesmiddelen en verbandmiddelen, zoals materiaal voor incontinentie, bij u thuis te bezorgen. Wilt u bij voorkeur een dag van tevoren uw bestelling en uw verzoek tot bezorgen op geven? Wij gaan er van uit dat als u gebruik maakt van deze kosteloze service u op het moment van aflevering ook daadwerkelijk thuis bent. Indien het geneesmiddelen zijn die niet vergoed worden dan wel met bijbetaling of als het zelfzorg middelen betreffen, dan zal een nota bijgevoegd zijn. Deze kunt u per bank of aan de balie van de praktijk betalen.

Bezorgservice iedere dinsdag en vrijdag tussen 13.30 uur en 16.30 uur.

 Bezorgdienst

Medicatierol

BIJ ONS VERKRIJGBAAR

De Medicatierol - de juiste medicijnen op het juiste tijdstip

 De medicatierol helpt u bij de inname van uw geneesmiddelen

Gebruikt u geneesmiddelen? Dan weet u waarschijnlijk dat u voor een optimale werking uw medicatie op het juiste moment en in de juiste hoeveelheid dient in te nemen. Dat is niet zo gemakkelijk als u meerdere geneesmiddelen gebruikt. Om u daarbij te ondersteunen, heeft Apotheek Voorzorg de Medicatierol ontwikkeld. Deze is verkrijgbaar via onze apotheek.

 In uw medicatierol zijn al uw medicijnen verpakt naar inname moment

Een medicatierol bestaat uit een strip van plastic zakjes. In een zakje bevinden zich precies die medicijnen die u op een bepaald moment dient in te nemen. Op het zakje is vermeld wanneer dat is. Met de medicatierol kunt u gemakkelijk controleren of u alle medicijnen heeft gebruikt. U hoeft niet langer te onthouden wanneer u een geneesmiddel dient in te nemen en in welke hoeveelheid. U opent simpelweg het volgende zakje van de rol, op het tijdstip dat op het zakje vermeld staat.

 Uw medicatierol wordt voor u persoonlijk gemaakt

Welke medicijnen er precies in uw medicatierol zitten, wordt bepaald door het recept dat uw arts uw voorgeschreven heeft. Onze apotheek stuurt al uw recepten naar Apotheek Voorzorg en zij maken er uw persoonlijke medicatierol van. Elke een of twee weken wordt er een nieuwe rol voor u gemaakt, waarna u hem bij ons op kunt halen of we bezorgen hem op dinsdagmiddag geheel kosteloos bij u thuis.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Janet de Boer of Suzanne Stelling, assistentes huisartsenpraktijk de Wijk. Telefoonnummer: 0522-441816/441261  

 

 

 

 

 

 

Belangrijke telefoonnummers

Centrale Huisartsen Dienst Meppel:          

0900-1120112

Landelijk alarmnummer
112

Ziekenhuis Meppel
0522 - 233 333

Ziekenhuis Hoogeveen
0528-286 222

Ziekenhuis Zwolle
038-424 5000
038-424 2000

Fysiotherapeuten 

Koekange 0522-451867

De Wijk    0522-442388

Maatschappelijk Werk
0528-378686

CIZ Dwingeloo (Drenthe)

088-6677111

CIZ Zwolle (Overijssel)
088-7891130

Verloskundigen
0522-257173